Szent Miklós Idősek Otthona  
Az Otthonról Képgaléria Közlemények Elérhetőségeink Szent Miklós

Az Otthonról

A vasegerszegi Szent Miklós Idősek Otthona 1993-95 között épült, 1995 óta működő szociális létesítmény, amely 70 idős ember számára nyújt szakosított ellátási forma keretében teljes ellátást, személyes gondoskodást, bentlakással. Működtetője nem állami fenntartó: a GERGYE Nonprofit Közhasznú KFT.

Az intézmény 70 férőhelyen átlagos szintű idősek otthoni elhelyezést biztosít nyugdíjas rászorulók számára. Az Otthon rendelkezik a Vas Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály által kiadott végleges működési engedéllyel és a Magyar Államkincstárral kötött finanszírozási szerződés alapján állami normatív támogatást is kap.

A tetőtér-beépítéses épület 44 lakóegységből áll: egy, két és háromszemélyes szobák, mindegyikben fürdőszoba WC-vel és zuhanyozóval és részben előtér minikonyhával.

A ház körül nagy park és szépen gondozott kert van, melyben a lakóknak is lehetőségük nyílik saját virágoskert kialakítására.

Az idősekről 24 fő gondoskodik, állandó szaknővérszolgálatot és rendszeres orvosi ellenőrzést biztosítunk.

A lakók részére mentális és szabadidős programokat szervezünk, egészségügyi és kulturális szolgáltatásokat biztosítunk. Heti biblia óra, rendszeres kirándulások, ünnepnapok, búcsú, nőnapi megemlékezések színesítik életüket. Gyakran szervezünk énekkarok, énekesek, írók és zenészek részvételével előadóesteket, gyermek műsoros bemutatókat.

Az Otthonban keresztény szellemú közösség kialakítására törekszünk, de a lakók felvétele természetesen a vallási hovatartozás vizsgálata nélkül történik. Közösségi helyiségeink közül egyik leglátogatottabb a kápolna, ahol minden nap szentmise van.

Vas megyében a Szent Miklós Otthon az egyetlen nem állami, nem egyházi idősek otthona. Bekerüléshez a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően pontozással megállapított 4 órát meghaladó gondozási szükséglet megléte esetén lehetséges.

© 2004-2019